Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwsbrief 28 augustus 2021: Zo blijf je in vakantiestemming

Zo blijf je in vakantiestemming

Hoe werd Sint-Christoffel patroonheilige van de reizigers? Lees het hierAls reizigers deze vakantie, ver weg of in eigen land, kunnen we alle geluk rekenen op de heilige Christoffel. Zag u hem ook deze zomer op uw pad?

 

Zondag 29 augustus kan u Brazilië ervaren in Deurne met de komst van Filip Cromheecke, die op vakantie is in België.

Op zondag 29 augustus 2021 gaat Filip Cromheecke voor in de viering van 11.15 uur in de Franciscus Xaveriuskerk, Collegelaan, Borgerhout. Nadien is er mogelijkheid tot ontmoeting met Filip die momenteel in België op vakantie is en weldra weer naar Brazilië vertrekt.

Filip heeft een nauwe band met de parochies van Borgerhout Extra Muros. Telkens als Filip naar België komt, bezoekt hij onze parochies en vertelt hij daarbij over zijn werk ginder en over de inzichten in vogelperspectief die hij daardoor verkreeg op ook onze situaties hier. De coronapandemie slaat diepere wonden in Brazilië. Het roept ons op tot grotere betrokkenheid.

Meer info over Filip Cromheecke en zijn werk in Brazilië vind je op zijn website.

Iedereen is welkom!

 

Zondag 5 september vieren we scheppingszondag

Met de campagne van 2021 lanceert Ecokerk het Laudato Si’ Actieplatform ook in Vlaanderen.

We doen dat met het beeld van de 7-sprong. Niet als een wegwijzer die 7 verschillende richtingen uitwijst. Wél zoals in het bekende kinderliedje en -dansje: met 7 kwalitatieve sprongen die samen een geheel vormen.
Vergezeld van de hashtag #ik7mee kunnen gezinnen, parochies en christelijke organisaties aangeven op welke manier ze zelf aan zo’n veranderingsproces willen werken.
Aanbod liturgie - bezinning - gesprek vind je hier.

Bekijk dit kort filmpje.  Waar ben jij, misschien heel onverwacht, getroffen geworden door de schoonheid van de natuur? Wat heeft dat met jou gedaan? Hoe voelde je je daarbij? Was er ook iets van dankbaarheid? Zo ja, wie was je dan dankbaar?
God van de schepping,
Gij hebt ons het leven en de aarde gegeven.
In hun schoonheid aanschouwen wij uw glorie.
Wees bij ons op onze tocht en help ons
de wonderen van uw schepping steeds dieper te ontdekken.
Geef ons wijsheid en leiding in ons werk
voor het gemeenschappelijke huis.
Gij die liefde zijt
in de eeuwen der eeuwen.
Amen.
OPROEP

De natuur toont zich soms ook verwoestend.  Steun de slachtoffers van de aarbeving in Haïti en overstromingen in België en doe een gift aan Caritas (Internationaal) door overschrijving op het rekeningnummer: 
BE80 7765 9023 3377 met de mededeling: Noodhulp overstroming

 

Huwelijksvreugde
Zaterdag 25 september trouwen Anaïs Fayt (P.E. teamlid) en Anton De Preter (parochie-assistent in de P.E. HH. Jacobus en Antonius, Brasschaat en Kapellen). Pastoor Fabio en diakens Peter en George gaan mee voor in de huwelijksviering. Felicitaties kunnen steeds gestuurd worden naar depreter.fayt@gmail.com of naar hun adres: Vlagstraat 90, 2060 Antwerpen.

 

Erediensten vanaf 1 september zonder beperking aantal en afstand.

Gelovigen kunnen vanaf woensdag 1 september 2021 opnieuw samen vieren zonder beperkingen van aantal en afstand; het mondmasker blijft wel verplicht.
De bisschoppen danken nogmaals iedereen die zich inzet in de strijd tegen het virus. Zij roepen op de veiligheidsmaatregelen van de overheid te blijven volgen en zich zeker te laten vaccineren.

 

ALS UITSMIJTER _ een tv-tip: Overeind komen met Petrus, zegt de bisschop. Maar wie is die Petrus?

Petrus is de bekendste discipel van Jezus. Al snel werkte deze visser zich op tot het meest vooraanstaande lid van de Jezus-beweging. Wie was hij en waarom besloot hij Jezus te volgen? Kom het te weten op zondag 29 augustus 2021, 11u05-11u40, NPO2, "Jezus van Nazareth verovert de wereld".
Nog meer tv-tips voor de komende week vind je hier.

Website
Email
 
Copyright © 2021
Pastorale Eenheid H. Christoffel
Ter Rivierenlaan 92
B-2100 Deurne
0495/622464
info@heiligechristoffel.be
www.heiligechristoffel.be


Labels