Een kindje krijgen, mama of papa worden, is een bijzondere en overweldigende ervaring. Ouders ervaren hun kind vaak als het mooiste geschenk dat hun ooit is gegeven. Tegelijk is een kind krijgen een echte uitdaging. Ouders willen hun kind alles geven.

Waarom kiezen voor het doopsel in de Kerk?

Als ouders hun kindje laten dopen, vertrouwen ze het toe aan Gods bescherming en liefde. Ze beloven hun zoon of dochter Jezus Christus te leren kennen en hun kind een christelijke opvoeding te geven. Door het doopsel wordt hun kind opgenomen in de brede kerkgemeenschap, die zich mee verantwoordelijk voelt voor ieders groeien in geloof. Daarom laat men zich bij voorkeur dopen in de eigen parochiekerk. Het doopsel zegt, in de krachtige symbolen van water en licht, dat het kwaad en de dood niet zullen overwinnen.

Het doopsel is het eerste sacrament dat je kan ontvangen. Door dit sacrament word je christen, pas daarna kan je ook de andere sacramenten ontvangen. Het doopsel maakt iemand tot lid van de kerk.

Neem contact op met de volgende persoon.

Borgerhout Extra-Muros

H. Drievuldigheid & Xaverius Dominique Theerens, 03 235 30 90, dominique.theerens@skynet.be

Onze parochiegemeenschap opteert voor een doopsel tijdens de zondagsviering, want ieder die gedoopt wordt, treedt binnen in een gemeenschap van hoop, liefde en gerechtigheid. Wanneer? Elke de 1ste zondag van de maand om 11.15 u. in Sint Franciscus Xaverius, of elke de 2de zondag van de maand om 10 u. in Heilige Drievuldigheid.

Deurne-Zuid

Sint-Jozef & Monfort José Deferm, 03 322 59 42, josegabri.deferm@skynet.be

Sint-Rochus & Pius X E.H. Alfons Houtmeyers (pastoor), 03 321 07 82, alfons.houtmeyers@gmail.com

Deurne-Centrum en Noord

Sint-Fredegandus Lucie Oversteyns, 03 324 35 96

Emmanuel & St Paulus

Blijde Boodschap & H. Familie & OLV Bijstand Bea Zannarini bea.zannarini.pelckmans@hotmail.com

Vul in : Aanvraagformulier doopsel, eerste communie en vormsel

Wat na het doopsel?

Leken kunnen hun specifieke zending vervullen, de zending die ze hebben ontvangen bij hun doopsel, waarbij zij hun creativiteit in dienst stellen van de uitdagingen van de wereld van vandaag.

FAQ

Tips voor het feest! Wij vieren samen feest: een doopsel